Wat zijn de regels
De Nationale Beveiligerstest is een leuke manier om beveiligers onderling met elkaar in contact te brengen en om met elkaar een spel te spelen. Wie mogen er meedoen? Dat is een goede vraag. Bij het uitwerken van dit initiatief hebben we als organisatie goed gekeken naar het deelnemers reglement. Je wilt namelijk zoveel mogelijk beveiligers en overheidsinstellingen waarbij personeel in het bezit is van het beveiligingsdiploma laten meedoen. Ook de ROC leerlingen die net begonnen zijn aan de MBO opleiding Beveiliger mogen meespelen. In het deelnemers reglement leggen we de drie verschillende categorieën aan jullie verder uit.
Er zijn drie verschillende categorieën gemaakt om duidelijkheid te geven omtrent de deelname aan de test. Je speelt verder allemaal tegen elkaar en niet apart in je categorie. Mocht je niet vertegenwoordigd zijn in één van de categorieën en vindt je dat je wel recht heb om deel te nemen. Laat dit ons dan weten!
In deze categorie zijn alle beveiligers vertegenwoordigd die in het bezit zijn van het legitimatiebewijs patriculiere beveiliging. Oftewel de beveiligers die een GROENE, GRIJZE of BLAUWE pas hebben. Als je pas geldig is en je dus werkt bij een erkende organisatie dan nodigen wij je graag uit om mee te spelen en te strijden tegen je collega’s in de Nationale Beveiligerstest. Misschien ben jij wel de winnaar!
Dit zijn medewerkers die in dienst zijn van de overheid en in het bezit zijn van een beveiligingsdiploma of bezig zijn om het diploma beveiliger te behalen. Denk hierbij aan medewerkers die werken voor DJI, DV&O, RBO en de Koninklijke Marechaussee. Ben jij vertegenwoordigd in deze categorie dan nodig wij je graag uit om mee te spelen met de Nationale Beveiligerstest en wellicht één de hoofdprijs te winnen. Geef je snel op!
In deze categorie spelen de studenten mee die een opleiding volgen bij een crebo erkende onderwijsinstelling. Denk hierbij aan studenten van het ROC. Maar ook studenten van NTCB, NTI, SF-S en andere erkende opleiders. Je moet als deelnemer aan de test kunnen aantonen dat je actief bent ingeschreven in de opleiding. Dit doe je d.m.v. je OOK (onderwijsovereenkomst). Is dat allemaal in orde. Dan kan je meespelen en kijken hoeveel kennis je al hebt opgedaan tijdens je opleiding. Misschien is het ook wel een goede voorbereiding op het SVPB examen. Of wellicht heb je al examen gedaan. Wie weet schop je het wel tot in de finale. Dat zou toch tof zijn. Wie wil er nu niet een PlayStation 5 winnen! Schrijf je snel in en spel mee!
We hebben uitgelegd hoe de drie verschillende categorieën zijn opgemaakt. De organisatie moet natuurlijk kunnen vaststellen of deelnemers oprecht thuishoren in de categorie.
Voor categorie 1 vragen we daarom om het vermelden van het bedrijf waarvoor de beveiliger werkzaam is. Dit is het bedrijf waarop de Grijze, Groene of Blauwe pas is afgegeven. We spreken hier over het legitimatiebewijs particuliere beveiligingsorganisaties. Er zal een controle plaatsvinden richting het bedrijf om te verifiëren of de deelname op basis van categorie 1 terecht is. We vragen je dan ook toestemming bij deelname of wij conform de AVG wetgeving de informatie mogen opvragen bij je werkgever.
Voor categorie 2 is het noodzakelijk om te vermelden bij welke overheidsinstelling je werkt. Europol, DJI noem maar op. Tevens kunnen wij bij twijfel vragen om een kopie van het beveiligingsdiploma of we nemen contact op met je voor verificatie.
Voor categorie 3 geldt dat de student bezig is met de opleiding tot beveiliger bij een crebo erkende onderwijsinstelling. Om vast te stellen of dit het geval wordt er gevraagd naar de school waar de student is ingeschreven. De organisatie vraagt bij inschrijving toestemming om navraag te doen bij de onderwijsinstelling. Soms kan het nodig zijn om de OOK (onderwijsovereenkomst) te tonen.
We willen vooraf weten in welke categorie je thuishoort, maar tijdens de test maakt het niet uit! Iedereen speelt tegen elkaar, ongeacht de categorie.
Je mag mee doen als je in één van de categorieën valt, die staan beschreven op de pagina “Deelnemersreglement”. Als dit het geval is, schrijf je dan zo snel mogelijk in!! Inschrijven is mogelijk vanaf 1 juni 2023 tot 1 oktober 2023.
Ja! Je speelt dan mee in categorie 1 of 3. Als je in categorie 1 of 3 valt, dan heb je geen beveiligingsdiploma nodig om mee te doen. Je werkt bij de overheid of volgt de opleiding beveiliger bij een erkende onderwijsinstelling. Let op: Wel hebben wij bepaalde documenten nodig om vast te stellen of jij daadwerkelijk kan participeren in de Nationale beveiligerstest. Laat je hier niet door afschrikken, het is soms maar een telefoontje.
De inschrijving start op 1 juni 2023. Inschrijven voor de editie 2023/2024 is mogelijk tot 1 oktober 2023. Inschrijving is alleen mogelijk via de website van de Nationale beveiligerstest. De daadwerkelijke Nationale Beveiligerstest voorrondes zullen aanvangen vanaf medio november 2023.
We hebben getracht om zoveel als mogelijk vragen op te nemen als informatie op de website. Maar het kan natuurlijk dat je nog een vraag hebt. Je kunt ons altijd bereiken per mail via contact@nationalebeveiligerstest.nl
De periode van inschrijving voor deelname aan de Nationale Beveiligerstest is vanaf 1 juni 2023 tot 1 oktober 2023. Daarna wordt de inschrijving gesloten. Ben er dus op tijd bij.
De Nationale Beveiligerstest wordt door vakmensen uit de branche mogelijk gemaakt. We proberen met alle zorgvuldigheid te werken. Het kan uiteraard gebeuren dat er ergens een vraag of onderdeel is waarover discussie kan ontstaan. Gelukkig hebben we hiervoor een vakjury. De jury zal uiteindelijk de beslissing nemen. Die beslissing is definitief en over de uitslag zal verder niet worden gecorrespondeerd. Benieuwd wie er in de vakjury zit. Check de pagina vakjury!
Geen stress, mocht je jezelf hebben ingeschreven voor de Nationale Beveiligerstest en wil je niet meer meedoen. Dan stuur je een mailtje naar contact@nationalebeveiligerstest.nl dan zorgen wij ervoor dat je deelname gestopt wordt. Ook als je niet meedoet aan de ronde waarvoor je bent ingedeeld, dus niet de test afneemt op het voor jou geselecteerde afname moment komt je deelname automatisch te vervallen. De jury diskwalificeert dan je deelname.
Hiervoor verwijzen wij naar de pagina van de vakjury. De vakjury is zorgvuldig samengesteld en is het hoogste orgaan binnen de Nationale Beveiligerstest. De jury is onafhankelijk en de beslissingen die de jury neemt worden door de organisatie overgenomen. Eerlijker kunnen we het niet maken! Wil je weten wie er in de vakjury zitten? Check snel de pagina.
Ben je werkzaam in de beveiliging als ZZP-er en ben je in het bezit van een grijze pas dan kan je uiteraard ook meespelen. Sommige ZZP-ers hebben ook een eigen ND nummer, ook dan kan je natuurlijk meespelen! Geef je dus snel op!